Her får du mer informasjon om møtet i Formannskapet den 22.11.2021, som saksliste, sakskart, protokoll og liste over frammøtte representanter.
 
Clear
     
 

Møte i Formannskapet den 22.11.2021

Formannskapet
22.11.2021 16:00 - 18:00
Utvalg:Formannskapet
Dato:22.11.2021 16:00 - 18:00
Møtested:Formannskapssalen
Status:Møtet er ferdig protokollert
Sakskart:Innkalling - Formannskapet - 22.11.2021 (Hoveddokument)
Møteprotokoll:Protokoll - Formannskapet - 22.11.2021 (Hoveddokument)

Saksliste

  • Handlingsprogram 2022-2025 med budsjett og økonomiplan Hoveddokument 2MB
    Brevdato: 11.11.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: budsjettavdelingen
    Saksbehandler: Jan Håvard Frøyland

    Dokumenter

     

    Vedtak


    Med utgangspunkt i rådmannens fremlagte budsjett vedtas følgende endringer:

    Investeringer:

    1. Kommunestyret vedtar rådmannens forslag til vedtak i sak 102/21, Kjøp av Kopparen, slik det ble lagt frem for kommunestyre.
      Kommunestyret forutsetter at kontraktsinngåelse og kjøp ikke gjennomføres dersom prosjektering viser at teknisk standard i bygningsmassen ikke svarer til kommunens krav og forventninger. Det forutsettes videre at prosjektering og kvalitetssikring bygger på rådene gitt i Procon sin rapport vedlagt saken i kommunestyret 18/10-21.

    2. Bygging av ny Åkra skole flyttes frem i tid med oppstart 2025.
      Karmøy kommunestyre har bestilt en sak til avklaring av skolestruktur på Åkra innen sommeren 2022, og da spesifikt knyttet til hvilke skoler Åkra nye skole skal erstatte.
      Med god økonomisk styring og planlegging mener vi at kommunen tåler å overstige gjeldsgraden på 41% for en kortere periode under bygging av ny skole.
      En ny skole på Åkra, bygget til erstatning for 3 skoler, viser foreløpig en driftsbesparelse tilsvarende 8 årsverk.
      Dette gir lavere driftsutgifter som kompenserer for og forsvarer økt lånegjeldsgrad.
      Kommunestyret bevilger planleggingsmidler i 2025 og investeringsmidler følger fortløpende i påfølgende år.

    3. Kommunestyret er utålmodige med å komme i gang med forsvarlig VA løsninger og økt trafikksikkerhet på Kolnes. Oppstart fremskyndes til siste kvartal 2022.
      Arbeidet med planlagt sykkel og gangvei langs ny Eikjeveg starter opp ved årsskiftet 22/23.
      Parallelt gjøres det enkle oppgraderinger på dagens Eikjeveg for å bedre trafikksikkerheten.
      VA bygges samtidig, og i samme trase som sykkel og gangsti, - følgelig med oppstart innen utgangen av 2022.
      Det anlegges gruset turvei som topp-dekke over VA anlegget på strekningen mellom Raglamyr og ny Eikjeveg som også gir direkte forbindelse mellom Kolnes og Raglamyr.
      Investeringsramme på prosjekt utenfor selvkost (VA) settes til 80. mill.
      Dersom kommunestyret høsten 2022 gir sin tilslutning til at Karmøy blir en del av en by-pakke, og det skulle vise seg at midler fra denne pakken kvalifiserer til finansiering av GS langs Eikjevegen, flyttes eventuelt frigitt investeringsramme over til selve Eikjevegen.
      Vedtatt ramme dekke i dette tilfellet bygging av de 500 første meterne med oppstart fra Skrevegen og videre langs nordsiden av idrettsanlegget.
      Kommunestyret har klare forventninger til at fullføring av ny Eikjeveg blir flyttet frem i tid i forhold til rådmannens opprinnelige forslag. Rådmannen bes synliggjøre dette så snart det blir klart hvorvidt Karmøy kommune blir del av en by-pakke eller ikke.
      Disse endringene vil skape større etterspørsel og attraktivitet rundt bosetting i området, derfor ber vi rådmannen gjenoppta arbeidet med områdeplan for Kolnes.

    4. Realfag-lab Bø og Stangeland ungdomsskoler.
      Kommunestyret er spesielt oppmerksom på at vår region i fremtiden vil få et økt behov for rett kompetanse innen fornybarbransjene. Derfor ser vi at rehabilitering av realfag-labbene ved Bø og Stangeland ungdomsskoler blir gjennomført snarest. Investering flyttes frem til 2022 og 2023. Totalt-ramme investeringer 2.400.000,- fordelt over 2 år.

    5. Kirkebygg – rehabilitering ligger allerede inne i 2022 budsjettet med 3.9 mill. Denne posten justeres opp med kr 500.000,- for å kompensere for økte materialkostnader slik at planlagte renoveringsprosjekter kan bli fullført i tråd med planer.

    Endringer drift:

    1. Økt ramme til styrking av psykososialt arbeid blant barn og ungdom – 3.000.000,- (3/4-årsvirkning)
      Resursene organiseres gjennom det nyetablerte tverretatlige psykiske helseteamet samt videreføring av «familieveileder i nav».
      Ramme økes til 4.000.000,- fra 2023 (helårsvirkning).

    2. Reversering av foreslått kutt til Storhall Karmøy og Torvastad arena – 200.000,- i 2022 og -400.000,- i resten av økonomiplanperioden.
      Kommunestyret opprettholder leie på dagens nivå slik at elevene ved Veavågen skole får samme kvalitet på kroppsøving som i dag frem til tilsvarende fasiliteter tilbys i nye Vea skole når den står klar til drift i 2025.

    3. Bevilger 300.000,- til stiftelsen Vigsnes Grubeområde i Visnes som bidrag til oppgradering av det gamle administrasjonsbygget for kobberverket.

    4. Reversere kutt av kommunal kontantstøtte – 438.000,-

    5. Redusere formannskapets disposisjonspost til 500.000,- (positivt bidrag med 400.000,-)

    6. Prostidiakonistillingen gjøres permanent – drift økes med 200.000,- årlig i økonomiplanen fra og med år 2023. Bevilgningen øremerkes denne stillingen og dagens finansieringsordning forutsettes opprettholdt.

    7. Endret driftsramme grunnet endrede investeringsrammer Eikjeveg (fra 2022), Realfag-lab (fra 2022), endring ramme kirkebygg (2022) og Åkra skole (fra 2025)

    8. Kommunestyret oppfatter årets sommerskole som et positivt tiltak og ønsker å videreføre dette i somrene som kommer. Tiltaket organiseres gjennom frivillighets-, SLT- og folkehelse-koordinator. Kommunestyret setter av en ramme på inntil kr. 1.500.000,- i 2022 til dette formålet. Det forventes at rådmann innarbeider tilstrekkelige rammer inn i fremtidige budsjetter på bakgrunn av erfaringer fra 2021 og 2022.

    9. Utbedring/vedlikehold vei Kveitevika 500.000,-
      Kveitevika er kollektivknutepunktet til en av våre bygder, Feøy. Tilstanden på veien ned mot parkeringsplass og hurtigbåt-kai er av så lav kvalitet at brukere får ødelagt sine kjøretøy ved at de skraper nedpå. Kommunestyret setter av en ramme på inntil 500.000,- for å utføre vedlikehold på denne veien.

    10. Ny-oppstartet ungdomsklubb Kolnes bevilges «oppstartstilskudd» kr 50.000,-

    11. Økt stillingsbrøk varaordfører fra 50-70%, godtgjørelse reguleres tilsvarende.

    12. Godtgjørelse til leder av Kontroll- og kvalitetsutvalget gjøres settes til 0,4G pr år

    Verbale punkter budsjett 2022

    Heltidskultur og arbeidsnærvær:

    De siste årene har arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden samarbeider godt med heltidskultur. Det har gitt gode resultater. Andelen ansatte med hel stilling i kommunen har økt de siste årene. Dette er positivt for den ansatte, kommunens tjenestetilbud og økonomi. Kommunestyret har fortsatt stort fokus på arbeidet med å øke antall heltidsstillinger og økte stillingsbrøker; særlig innen helse- og omsorgsetaten. Arbeidet med heltidskultur må ikke bli kostnadsdrivende, og må avveies mot vedtatte budsjettrammer. Nye stillinger lyses primært ut som hele stillinger.

    Kommunestyret har sterkt fokus på arbeidsnærvær, og forventer at arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden samarbeider om dette. Det bes om en kvartalsvis oversikt over arbeidsnærvær, fordelt på sektornivå. Sammenligningsgrunnlaget er tallene for 2019 (før pandemien). Målet er en reduksjon i sykefraværet på 10%.

    Klima/miljø – FN`s bærekraftmål:

    Norge har forpliktet seg til å nå målene i «Paris-avtalen». Da må vi bidra, og gjøre grep lokalt. FN`s bærekraftmål er førende også for kommunal sektor. Derfor er FN`s bærekraftmål grunnlaget for kommuneplanenes samfunnsdel. Kommunestyret ønsker at administrasjonen i enda sterkere grad legger bærekraftmålene til grunn i fremtidige saksutredninger. Når saker legges frem for politisk behandling skal det fremgå hvilke av bærekraftmålene som blir berørt, og om forslaget til vedtak vil ha positiv eller negativ virkning for disse.

    Digitalisering:

    Kommunen har gode erfaringer med digitale løsninger. Digitale løsninger skal i størst mulig grad implementeres i kommunes tjenestetilbud og drift. Innbyggere, næringsliv og frivillighet skal i større grad kunne betjene seg selv, involvere seg og ha enkel, men sikker tilgang til sitt anliggende med kommunen. Vi skal benytte oss av fordelene vi har med medlemskap i det regionale og nasjonale digitaliseringssamarbeidet, og dermed bidra til gode, effektive og sammenhengende digitale tjenester innad i kommunen og på tvers av kommunegrenser. Det forutsettes stor fokus på økt digitalisering. Alle digitaliseringsprosjekter som krever økte økonomiske rammer skal ha med et eget punkt om gevinstpotensialet.

    Kostnadskontroll:

    Det pågående arbeidet med kostnadskontroll har gitt gode resultater og forutsigbare rammer for drift og investering. Kommunestyret forventer at kostnadskontroll fortsatt gis høy prioritet innenfor alle kommunes ansvarsområder.
    Kommunestyret ønsker at det foretas benchmarking (sammenligninger) med andre aktuelle kommuner. Det forventes at administrasjonen håndterer sakskomplekset ved hjelp av egne ressurser.

    Avaldsnes – Maktens Havn:

    Haugalandet markedsføres som «Homeland of the Viking Kings». Rikssamlingsjubileet som skal arrangeres bl.a. på Avaldsnes neste år gir mulighet til å løfte frem kongs-gravene på Storhaug, Gunnarshaug og Grønhaug. Detter er gravsteder for småkonger som hersket i regionen før Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Kommunestyret ønsker økt fokus på disse glemte gravene. Målsettingen er å gjenreise gravstedene slik det en gang har sett ut. Dette er av nasjonal interesse. Kommunestyre ber rådmannen utarbeide plan for finansiering, informasjonstavler/skilt og verdig bevaring av disse kulturminnene.

    «Home-start» familiekontakten er et frivillig familiestøtteprogram:

    Karmøy kommune tar initiativ til et møte med Kirkens bymisjon i Kopervik med hensikt å komme til enighet om en intensjonsavtale for konseptet «Home Start». Målet er å bidra til å bygge opp et nettverk for bedre samspill mellom foreldre og barn som skal forebygge adferdsproblematikk, sykefravær, mistrivsel, samlivsbrudd m.m.

    Kartlegging av fysisk utemiljø grunnskoler:

    Kommunestyret ser viktigheten av høy trivsel i skolen. Derfor ber vi om at det blir utført en kartlegging av, og synliggjøring av forbedringspotensialene i de fysiske utemiljøene ved våre barne- og ungdomsskoler.

    Sikre tilgang på tilstrekkelig kompetanse:

    Karmøy kommune har som mål å være regionens mest attraktive arbeidsplass.
    Det blir stadig tøffere kamp om å få tak i riktig og god kompetanse til drift av offentlige tjenester. Kommunestyret forutsetter at rådmann er proaktiv i arbeidet med å beholde ansatte og å rekruttere tilstrekkelig antall nye ansatte. Da med et spesielt fokus innenfor de tjenesteområdene hvor det er stor konkurranse om arbeidskraften.

    Turveier:

    Når turvei på Vea og Allmannamyr er etablert har kommunen lysløyper i alle kommunens soner. Kommunestyret vedtar at det jobbes videre med de øvrige planlagte turvei-prosjektene på fastlandet og Åkra, men da med tilpasset standard som gir lavere investeringskostnad.



    Behandling

    Grindhaug (KRF) la frem fellesforslag til budsjett for 2022 på vegne av AP, FRP, KRF, SP, og V.


    Med utgangspunkt i rådmannens fremlagte budsjett vedtas følgende endringer:

    Investeringer:

    1. Kommunestyret vedtar rådmannens forslag til vedtak i sak 102/21, Kjøp av Kopparen, slik det ble lagt frem for kommunestyre. Kommunestyret forutsetter at kontraktsinngåelse og kjøp ikke gjennomføres dersom prosjektering viser at teknisk standard i bygningsmassen ikke svarer til kommunens krav og forventninger. Det forutsettes videre at prosjektering og kvalitetssikring bygger på rådene gitt i Procon sin rapport vedlagt saken i kommunestyret 18/10-21.

    2. Bygging av ny Åkra skole flyttes frem i tid med oppstart 2025. Karmøy kommunestyre har bestilt en sak til avklaring av skolestruktur på Åkra innen sommeren 2022, og da spesifikt knyttet til hvilke skoler Åkra nye skole skal erstatte.Med god økonomisk styring og planlegging mener vi at kommunen tåler å overstige gjeldsgraden på 41% for en kortere periode under bygging av ny skole. En ny skole på Åkra, bygget til erstatning for 3 skoler, viser foreløpig en driftsbesparelse tilsvarende 8 årsverk. Dette gir lavere driftsutgifter som kompenserer for og forsvarer økt lånegjeldsgrad. Kommunestyret bevilger planleggingsmidler i 2025 og investeringsmidler følger fortløpende i påfølgende år.

    3. Kommunestyret er utålmodige med å komme i gang med forsvarlig VA løsninger og økt trafikksikkerhet på Kolnes. Oppstart fremskyndes til siste kvartal 2022.Arbeidet med planlagt sykkel og gangvei langs ny Eikjeveg starter opp ved årsskiftet 22/23.Parallelt gjøres det enkle oppgraderinger på dagens Eikjeveg for å bedre trafikksikkerheten.VA bygges samtidig, og i samme trase som sykkel og gangsti, - følgelig med oppstart innen utgangen av 2022.Det anlegges gruset turvei som topp-dekke over VA anlegget på strekningen mellom Raglamyr og ny Eikjeveg som også gir direkte forbindelse mellom Kolnes og Raglamyr.Investeringsramme på prosjekt utenfor selvkost (VA) settes til 80. mill.Dersom kommunestyret høsten 2022 gir sin tilslutning til at Karmøy blir en del av en by-pakke, og det skulle vise seg at midler fra denne pakken kvalifiserer til finansiering av GS langs Eikjevegen, flyttes eventuelt frigitt investeringsramme over til selve Eikjevegen. Vedtatt ramme dekke i dette tilfellet bygging av de 500 første meterne med oppstart fra Skrevegen og videre langs nordsiden av idrettsanlegget.Kommunestyret har klare forventninger til at fullføring av ny Eikjeveg blir flyttet frem i tid i forhold til rådmannens opprinnelige forslag. Rådmannen bes synliggjøre dette så snart det blir klart hvorvidt Karmøy kommune blir del av en by-pakke eller ikke. Disse endringene vil skape større etterspørsel og attraktivitet rundt bosetting i området, derfor ber vi rådmannen gjenoppta arbeidet med områdeplan for Kolnes.

    4. Realfag-lab Bø og Stangeland ungdomsskoler.Kommunestyret er spesielt oppmerksom på at vår region i fremtiden vil få et økt behov for rett kompetanse innen fornybarbransjene. Derfor ser vi at rehabilitering av realfag-labbene ved Bø og Stangeland ungdomsskoler blir gjennomført snarest. Investering flyttes frem til 2022 og 2023. Totalt-ramme investeringer 2.400.000,- fordelt over 2 år.

    5. Kirkebygg – rehabilitering ligger allerede inne i 2022 budsjettet med 3.9 mill. Denne posten justeres opp med kr 500.000,- for å kompensere for økte materialkostnader slik at planlagte renoveringsprosjekter kan bli fullført i tråd med planer.

    Endringer drift:

    1. Økt ramme til styrking av psykososialt arbeid blant barn og ungdom – 3.000.000,- (3/4-årsvirkning) Resursene organiseres gjennom det nyetablerte tverretatlige psykiske helseteamet samt videreføring av «familieveileder i nav». Ramme økes til 4.000.000,- fra 2023 (helårsvirkning).

    2. Reversering av foreslått kutt til Storhall Karmøy og Torvastad arena – 200.000,- i 2022 og -400.000,- i resten av økonomiplanperioden. Kommunestyret opprettholder leie på dagens nivå slik at elevene ved Veavågen skole får samme kvalitet på kroppsøving som i dag frem til tilsvarende fasiliteter tilbys i nye Vea skole når den står klar til drift i 2025.

    3. Bevilger 300.000,- til stiftelsen Vigsnes Grubeområde i Visnes som bidrag til oppgradering av det gamle administrasjonsbygget for kobberverket.

    4. Reversere kutt av kommunal kontantstøtte – 438.000,-

    5. Redusere formannskapets disposisjonspost til 500.000,- (positivt bidrag med 400.000,-)

    6. Prostidiakonistillingen gjøres permanent – drift økes med 200.000,- årlig i økonomiplanen fra og med år 2023. Bevilgningen øremerkes denne stillingen og dagens finansieringsordning forutsettes opprettholdt.

    7. Endret driftsramme grunnet endrede investeringsrammer Eikjeveg (fra 2022), Realfag-lab (fra 2022), endring ramme kirkebygg (2022) og Åkra skole (fra 2025)

    8. Kommunestyret oppfatter årets sommerskole som et positivt tiltak og ønsker å videreføre dette i somrene som kommer. Tiltaket organiseres gjennom frivillighets-, SLT- og folkehelse-koordinator. Kommunestyret setter av en ramme på inntil kr. 1.500.000,- i 2022 til dette formålet. Det forventes at rådmann innarbeider tilstrekkelige rammer inn i fremtidige budsjetter på bakgrunn av erfaringer fra 2021 og 2022.

    9. Utbedring/vedlikehold vei Kveitevika 500.000,-Kveitevika er kollektivknutepunktet til en av våre bygder, Feøy. Tilstanden på veien ned mot parkeringsplass og hurtigbåt-kai er av så lav kvalitet at brukere får ødelagt sine kjøretøy ved at de skraper nedpå. Kommunestyret setter av en ramme på inntil 500.000,- for å utføre vedlikehold på denne veien.

    10. Ny-oppstartet ungdomsklubb Kolnes bevilges «oppstartstilskudd» kr 50.000,-

    11. Økt stillingsbrøk varaordfører fra 50-70%, godtgjørelse reguleres tilsvarende.

    12. Godtgjørelse til leder av Kontroll- og kvalitetsutvalget gjøres settes til 0,4G pr år

    Verbale punkter budsjett 2022

    Heltidskultur og arbeidsnærvær:

    De siste årene har arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden samarbeider godt med heltidskultur. Det har gitt gode resultater. Andelen ansatte med hel stilling i kommunen har økt de siste årene. Dette er positivt for den ansatte, kommunens tjenestetilbud og økonomi. Kommunestyret har fortsatt stort fokus på arbeidet med å øke antall heltidsstillinger og økte stillingsbrøker; særlig innen helse- og omsorgsetaten. Arbeidet med heltidskultur må ikke bli kostnadsdrivende, og må avveies mot vedtatte budsjettrammer. Nye stillinger lyses primært ut som hele stillinger.

    Kommunestyret har sterkt fokus på arbeidsnærvær, og forventer at arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden samarbeider om dette. Det bes om en kvartalsvis oversikt over arbeidsnærvær, fordelt på sektornivå. Sammenligningsgrunnlaget er tallene for 2019 (før pandemien). Målet er en reduksjon i sykefraværet på 10%.

    Klima/miljø – FN`s bærekraftmål:

    Norge har forpliktet seg til å nå målene i «Paris-avtalen». Da må vi bidra, og gjøre grep lokalt. FN`s bærekraftmål er førende også for kommunal sektor. Derfor er FN`s bærekraftmål grunnlaget for kommuneplanenes samfunnsdel. Kommunestyret ønsker at administrasjonen i enda sterkere grad legger bærekraftmålene til grunn i fremtidige saksutredninger. Når saker legges frem for politisk behandling skal det fremgå hvilke av bærekraftmålene som blir berørt, og om forslaget til vedtak vil ha positiv eller negativ virkning for disse.

    Digitalisering:

    Kommunen har gode erfaringer med digitale løsninger. Digitale løsninger skal i størst mulig grad implementeres i kommunes tjenestetilbud og drift. Innbyggere, næringsliv og frivillighet skal i større grad kunne betjene seg selv, involvere seg og ha enkel, men sikker tilgang til sitt anliggende med kommunen. Vi skal benytte oss av fordelene vi har med medlemskap i det regionale og nasjonale digitaliseringssamarbeidet, og dermed bidra til gode, effektive og sammenhengende digitale tjenester innad i kommunen og på tvers av kommunegrenser. Det forutsettes stor fokus på økt digitalisering. Alle digitaliseringsprosjekter som krever økte økonomiske rammer skal ha med et eget punkt om gevinstpotensialet.

    Kostnadskontroll:

    Det pågående arbeidet med kostnadskontroll har gitt gode resultater og forutsigbare rammer for drift og investering. Kommunestyret forventer at kostnadskontroll fortsatt gis høy prioritet innenfor alle kommunes ansvarsområder. Kommunestyret ønsker at det foretas benchmarking (sammenligninger) med andre aktuelle kommuner. Det forventes at administrasjonen håndterer sakskomplekset ved hjelp av egne ressurser. Avaldsnes – Maktens Havn:

    Haugalandet markedsføres som «Homeland of the Viking Kings». Rikssamlingsjubileet som skal arrangeres bl.a. på Avaldsnes neste år gir mulighet til å løfte frem kongs-gravene på Storhaug, Gunnarshaug og Grønhaug. Detter er gravsteder for småkonger som hersket i regionen før Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Kommunestyret ønsker økt fokus på disse glemte gravene. Målsettingen er å gjenreise gravstedene slik det en gang har sett ut. Dette er av nasjonal interesse. Kommunestyre ber rådmannen utarbeide plan for finansiering, informasjonstavler/skilt og verdig bevaring av disse kulturminnene.

    «Home-start» familiekontakten er et frivillig familiestøtteprogram:
    Karmøy kommune tar initiativ til et møte med Kirkens bymisjon i Kopervik med hensikt å komme til enighet om en intensjonsavtale for konseptet «Home Start». Målet er å bidra til å bygge opp et nettverk for bedre samspill mellom foreldre og barn som skal forebygge adferdsproblematikk, sykefravær, mistrivsel, samlivsbrudd m.m.

    Kartlegging av fysisk utemiljø grunnskoler:

    Kommunestyret ser viktigheten av høy trivsel i skolen. Derfor ber vi om at det blir utført en kartlegging av, og synliggjøring av forbedringspotensialene i de fysiske utemiljøene ved våre barne- og ungdomsskoler.

    Sikre tilgang på tilstrekkelig kompetanse:

    Karmøy kommune har som mål å være regionens mest attraktive arbeidsplass.Det blir stadig tøffere kamp om å få tak i riktig og god kompetanse til drift av offentlige tjenester. Kommunestyret forutsetter at rådmann er proaktiv i arbeidet med å beholde ansatte og å rekruttere tilstrekkelig antall nye ansatte. Da med et spesielt fokus innenfor de tjenesteområdene hvor det er stor konkurranse om arbeidskraften.

    Turveier:

    Når turvei på Vea og Allmannamyr er etablert har kommunen lysløyper i alle kommunens soner. Kommunestyret vedtar at det jobbes videre med de øvrige planlagte turvei-prosjektene på fastlandet og Åkra, men da med tilpasset standard som gir lavere investeringskostnad.

    Votering:

    Fellesforslag fremsatt av Grindhaug (KRF) på vegne av AP, FRP, KRF, SP, og V vant frem med 7 stemmer (3 AP, 1 FRP, 1 KRF, 1 SP, 1 MDG) mot 4 stemmer (3 H, 1 KL) for innstillingen.

  • Kvalitets- og utviklingsmelding for Karmøyskolen 2020-2021 Hoveddokument 876KB
    Brevdato: 18.10.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: skolesjefens stab
    Saksbehandler: Bjørn Nøttum

    Dokumenter

     

    Behandling

    Innstillingen enstemmig vedtatt.

  • Partnerskapsavtale for folkehelse i Rogaland Hoveddokument 1MB
    Brevdato: 26.10.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: avdeling for folkehelse
    Saksbehandler: Reidun Kathrin Dahl Kristiansen

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Karmøy kommune inngår vedlagt avtale «Avtale for partnerskap for folkehelse i Rogaland» med Rogaland fylkeskommune.



    Behandling

    Innstillingen enstemmig vedtatt.

  • Veikart for Haugalandet 2021-2025 - Regional strategi for næringsutvikling Hoveddokument 1 012KB
    Brevdato: 05.11.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: næringsavdelingen
    Saksbehandler: Per Velde

    Dokumenter

     

    Vedtak

    1. Karmøy kommunestyre vedtar «Veikart for Haugalandet 2021-2025», med strategiskemulighetsområder og strategiske tiltaksområder, slik planen foreligger nå

    1. Karmøy kommune vil bidra til å nå målene i «Veikartet» ved å:

      1. Innarbeide «Veikartet» i kommunens relevante planer og i tilhørende handlingsprogrammer

      2. Bidra til økt næringsattraktivitet lokalt og regionalt gjennom lokalt næringsarbeid

      3. Bidra til økt bostedsattraktivitet lokalt og regionalt gjennom tiltak i egen kommune

    1. Rådmannen vil legge fram ny sak for kommunestyret når «Veikart for Haugalandet 2021-2025» er endelig ferdigstilt innen sommeren 2022.



    Behandling

    Innstillingen enstemmig vedtatt.

  • Ressursbruk innen reiseliv Hoveddokument 1MB

    114/21 - 21/46810 - Ressursbruk innen reiseliv

    Journaldato: 17.09.2021  2 dokumenter
    Brevdato: 17.09.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: stab kultur
    Saksbehandler: Camilla Vandvik

    Dokumenter

     

    Behandling

    Innstillingen enstemmig vedtatt.

  • Møteplan 2022 - formannskapet Hoveddokument 672KB

    115/21 - 21/57077 - Møteplan 2022 - formannskapet

    Journaldato: 15.11.2021  1 dokument
    Brevdato: 15.11.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: politisk sekretariat
    Saksbehandler: Siv Elisabeth Røksund Lie

    Dokumenter

     

    Vedtak

    Formannskapet vedtar følgende møtedatoer for 2022:

    24. januar

    14. februar

    21. februar

    21. mars

    28. mars

    25. april

    2. mai

    23. mai

    30. mai

    29. august

    5. september

    26. september

    3. oktober

    31. oktober

    14. november

    21. november

    5. desember



    Behandling

    Innstillingen enstemmig vedtatt.

  • Samlesak for referatsaker Hoveddokument 375KB

    116/21 - 21/55461 - Samlesak for referatsaker

    Journaldato: 04.11.2021  1 dokument
    Brevdato: 04.11.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: politisk sekretariat
    Saksbehandler: Siv Elisabeth Røksund Lie

    Dokumenter

     

    Behandling

    Referatsakene ble tatt til etterretning.

  • Høring - Forlengelse av midlertidig forskrift om tiltak for å ivareta tilgangen til legemidler, medisinsk utstyr og personlig verneutstyr Hoveddokument 144KB
    Brevdato: 03.11.2021
    Dokumenttype: Innkommende dokument
    Ansvarlig enhet: helse og omsorg
    Saksbehandler: Nora Olsen-Sund

    Dokumenter

     
  • Oversender høringsbrev - Nasjonale faglige råd for legemiddelsamstemming og legemiddelgjennomgang Hoveddokument 228KB
    Brevdato: 05.11.2021
    Dokumenttype: Innkommende dokument
    Ansvarlig enhet: helse og omsorg
    Saksbehandler: Nora Olsen-Sund

    Dokumenter

     
  • Samlesak for spørsmål Hoveddokument 934KB

    117/21 - 21/57302 - Samlesak for spørsmål

    Journaldato: 15.11.2021  1 dokument
    Brevdato: 15.11.2021
    Dokumenttype: Saksfremlegg
    Ansvarlig enhet: politisk sekretariat
    Saksbehandler: Siv Elisabeth Røksund Lie

    Dokumenter

     

    Behandling

    1. Ordfører informerte om julemiddag for faste medlemmer i formannskapet, rådmann, stabssjef, kommunalsjefer og politisk sekretariat, med respektive.

    Julemiddagen avholdes

    2. Ordfører informerte om julekonserter i Avaldsnes kirke.

    Konserten er gratis for ansatte og folkevalgte, og avholdes på datoene 16. og 17. desember. Konsertene arrangeres klokken 18:00 og 20:30 hver av dagene. Billetter bestilles på kommunens nettside.

    3. Thorheim (KL) viste til arbeidsutvalget som skal følge opp kommuneplanen.

    Det første møtet ble avholdt 10. desember 2020. Planen sendes nå ut på høring. Det skulle vært avholdt et møte denne uken, men dette ble avlyst. Ber om bekreftelse på om utvalget skal delta i prosessen rundt høringen.

    Ordfører svarte:

    Arbeidsutvalget er nedsatt av formannskapet med to representanter fra posisjon, to fra oposisjon, herav 2 kvinner og 2 menn. I tillegg er administrasjonen representert ved leder for by- og samfunnsutvikling, Vigleik Winje. Arbeidsutvalget har ikke myndighet til å treffe vedtak.

    Arbeidsutvalget har selv besluttet at ved forfall fra to eller flere folkevalgte skal møte i arbeidsutvalget avlyses. Ordfører beklager den "ordningen". Arbeidsutvalget bør gjennomføre møter med de som til enhvertid er tilstede.

    Det er orientert om arbeidet og status til arbidsutvalget, kommunestyret, formannskapet, hovedutvalgene og rådene. Førstegangsbehandling av planen ble vedtatt i kommunstyret 15.11.21, og planen legges nå ut på høring. Plan- og bygningsloven stiller krav om 6 ukers høringsfrist, men fristen er forlenget med 10 dager av hensyn til ferie. Planen er lagt ut på høring, og det er ulike måter det er mulig å komme med innspill. Det kalles også inn til folkemøter i hver av sonene i kommnunen. Innspillene behandles i administrasjonen. Når høringsfristen er ute, vil leder for by- og samfunnsutvikling, Winje, motta innspillene, og benytte kompetanse i administrasjonen til å behandle innspillene i den videre prosessen med planen. Arbeidsutvalget bør ha møte i etterkant av mottatte innspill, og ordfører oppfordrer til at utvalget bidrar til videre prosess med samfunnsdelen av kommuneplanen.

    5. Grønningen (SP) viste til veterinærvaktordning i fellesskap med Haugesund og Sveio.

    Veterinærene som står i vaktordningen har sagt opp med virkning fra 1. januar, og kommunene står deretter uten vaktordning.

    Rådmannen svarte:

    Rådmannen ble kjent med brevet i dag. Det arbeides med å finne personell til å overta ordningen. Denne uken skal det avholdes møte mellom kommunene for å drøfte situasjonen. Det er nok veterinærer på Haugalandet, men det er utfordrende å få bemannet veterinærordning for stordyr.

    4. Nilsen (H) viste til leserinnlegg i avisen hvor en administrativt ansatt ble navngitt i media, og kommentarer om dette i kommunestyret.

    Når en ansatt anvender media til å promotere en sak, vil det være problematisk å ikke kunne gi tilsvar direkte til vedkommende. Representanten viser til at den tekniske framstillingen må være adskilt fra den politiske fremstillingen.

    Rådmannen svarte:

    Administrasjonen driver ikke politikk, og skal ikke drive poltikk. Dersom dette er opplevd må administrasjonen få tilbakemelding om dette. Råd gis på bakgrunn av faglige vurderinger.

    Ordfører svarte:

    Karmøy kommune drives etter formannskapsmodellen. Ansatte driver den administrative delen av kommunen, mens folkevalgte driver den politiske delen. Folkevalgte kjenner kun rådmannen, og dersom administrativt ansatte uttaler seg politisk, skal dette tas via rådmannen. Flere saker er i en "gråsone" mellom politikk og administrasjon, og det må da utvises forsiktighet for hvordan en uttaler seg. Administrasjon og folkevalgte er ett lag.

Fremmøte

Fremmøte
PolitikerPartiMedlemstypeE-Post
Jarle NilsenArbeiderpartietOrdførerjarle.nilsen@karmoy.kommune.no
Alf Magne GrindhaugKristelig FolkepartiVaraordføreramg02@karmoy.kommune.no
Veronika B. Brekke JakobsenArbeiderpartietMedlemveronika.brekke.jacobsen@haugnett.no
Svanhild I. Lygre AndersenArbeiderpartietMedlemsvanhild@gmail.com
Rune MidtunFremskrittspartietMedlemrune.midtun73@gmail.com
Jan Birger MedhaugHøyreMedlemjan.birger.medhaug@gmail.com
Ole Kristian NilsenHøyreMedlemnilsen.kristian.ole@gmail.com
Helge ThorheimKarmøylistaMedlemhthorhei@online.no
Tor Asle GrønningenSenterpartietMedlemtorasle@hagia.no
Geir Harald SkorpeHøyreVaramedlemgeir.harald.skorpe@solstad.com
Nils Wergeland KrogMiljøpartiet De GrønneVaramedlemnilswkrog@gmail.com 
Randi Wisnæs (Ikke møtt) HøyreMedlemrandi.wisnaes@gmail.com
Odd Magne Brandt Hansen (Ikke møtt) SV-Sosialistisk VenstepartiMedlemoddhan2402@karmoyskolen.no 
ACOS Innsyn levert av ACOS AS